Quorn's kök

Medlem sedan: 2011-06-30

Presentation

Historien om Quorns produkter startade på 1960-talet och den första Quorn-produkten lanserades i Storbrittanien i mitten av 1980-talet.
För närvarande köps mer än 200 miljoner Quorn-måltider årligen och det har blivit det bäst säljande varumärket i detaljhandeln, av alternativa köttprodukter, i världen. Quorns sortiment finns i flera länder i Europa, USA och Australien.

Vad är Quorn?
Huvudingrediensen i Quorns produkter är ett svampprotein. Det är helt naturligt, innehåller ingen soja och är inte genmodifierat på något sätt, tillverkningen sker på samma sätt som man framställer livsmedel som yoghurt, öl och sojasås.

Flera av Quorns produkter innehåller protein av hög kvalitet, kostfiber samt lite fett. Proteinhalten är jämförbar med den i ägg och fetthalten är ungefär densamma som i en kycklingfilé utan skinn. Produkterna har ett fiberinnehåll som kan jämföras med baljväxter som ärtor och bönor.

Du kan tillaga Quorn-produkter på samma sätt som du vanligtvis lagar kött och fågel; på spis, i ugn, på grillen eller i mikrovågsugn. Oftast har dock Quorn-produkterna kortare tillagningstid och behöver inte heller tinas innan tillagning, utan de kan tilllagas direkt från frysen.